Vesti

Javni forum u Zaječaru

Vest postavio / Vest preuzeta sa:
 
17.11.2014.

Dana 14. novembra 2014. godine u velikoj sali Gradske uprave grada Zaječara održan je javni forum na temu uključivanja javnosti u proces upravljanja rizicima od poplava, a u organizaciji Arhus centra Južne i Istočne Srbije i Misije OEBSa u Srbiji a pod pokroviteljstvom grada Zaječara.

Forum je održan u okviru implementacije projekta ''Uključivanje javnosti u proces upravljanja rizicima od poplava u gradu Zaječaru'' koji ima za cilj edukaciju stanovništva i poverenika civilne zaštite o značaju njihovog učešća u preventivnom delovanju kada su u pitanju rizici od poplava. Do sada se pokazalo da je, pored stručnih timova obučenih za brzo reagovanje, neophodno uključiti i adekvatno pripremiti javnost za preventivno delovanje, ali i efikasno reagovanje za slučaj katastrofe na licu mesta, kako bi se smanjili faktori rizika.

U radu su učestvovali i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Republičkog Hidrometeorološkog zavoda Srbije, Republičke Direkcije za vode, JVP ''Srbijavode'' i Vodoprivrednog preduzeća ''Erozija'' Niš.

NAZAD
Anketa
Da li odvajate ambalažni otpad?
Uvek odvajam ambalažni otpad
Ponekad odvajam PET ambalažu, plastiku ili papir
Nikad ne odvajam ambalažni otpad
Nisam siguran/a šta to znači?